Overslaan en naar de inhoud gaan

iOS 8.2 dringt Apple Watch op

De Apple Watch app is bedoeld om de instellingen van de Apple Watch via het grotere scherm van de iPhone te kunnen aanpassen. De app zit standaard in versie 8.2 van het iOS-besturingssysteem. Het is voor het eerst dat Apple een app als advertentie plaatst voor een nieuw apparaat dat nog niet eens verkrijgbaar is.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Inmiddels zullen de eerste iPhone-gebruikers de app al wel op hun Home screen zien verschijnen nadat het automatische update-mechanisme de nieuwe versie van het besturingssysteem heeft geplaatst. De app kan nog niks op dit moment. Hij toont een laatje van de Apple Watch met de aankondiging dat in een later stadium via deze app de smartwatch is te koppelen aan het toestel. De Apple Watch kan overigens alleen met een iPhone versie 5 of nieuwer samenwerken en niet met een iPad of iPod.

Apple heeft een geschiedenis met verplichte apps die niet altijd werden gewaardeerd door de gebruikers. Zo verschenen eerder Nike's iPod-app en afgelopen september U2's nieuwe album als verplichte kost op het toestel.

Veel bugs gerepareerd

iOS 8.2 is geschikt voor alle versies van de Apple-aparatuur die ook overweg kan met de eerdere versies van iOS 8. De nieuwe versie verhelpt een aantal bugs, waaronder die in de Health-app, in Calendar, in Mail en in de Fly-over eigenschappen van Maps. Ook Music is stabieler met de nieuwe versie van het besturingssysteem, net als VoiceOver.

iOS8.2 biedt ook ondersteuning voor ResearchKit, een set apps die gebruikers in staat stelt medisch onderzoek verder te helpen. Een volledig overzicht van de eigenschappen van iOS 8.2 is te vinden op de Apple Support site.

Meer over Apple's Spring Forward evenement:

Ultradunne MacBook bevat veel innovatie

Apple Watch ligt 24 april in de winkel

De dagen van het gloeiende Apple-logo zijn over

iOS-gebruikers gaan medisch onderzoek versterken

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in