Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple Watch ligt 24 april in de winkel

Wie niet kan wachten om als eerste een Apple Watch te bezitten moet een tripje ondernemen naar Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, het Verenigd Koninkrijk of de VS. Apple-topman Tim Cook beloofde wel dat de beschikbaarheid in andere landen snel volgt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het slimme horloge komt in veel verschillende vormen en prijsklassen. De eenvoudigste is gemaakt van aluminium en kost 349 dollar voor een 38 mm scherm en 399 dollar voor een met een schermdiameter van 42 mm. Er is keuze uit vijf verschillende gekleurde bandjes.

Daarnaast is er de roestvrijstalen kast die in een glimmende of 'space black'-uitvoering te krijgen is. De laatste variant heeft een nabehandeling met koolstof gekregen. De kleine variant van deze Apple Watch 'Edition' kost tussen de 549 en 1049 dollar, afhankelijk van het type bandje dat er bij wordt uitgezocht. Voor 599 tot 1099 dollar is de grote roestvrijstalen variant te koop.

De Exclusieve editie heeft een puur gouden kast met gepersonaliseerde bandjes. Deze komen slechts in zeer beperkte mate beschikbaar en hebben prijzen vanaf 10.000 dollar.

Accent ligt op gebruiksgemak

Erg veel nieuws was er niet te melden over de Apple Watch, wat niet ook al in september vorig jaar bekend was gemaakt. Cook maakte wel duidelijk dat de smartwatch 18 uur toe moet kunnen met een enkele acculading bij normaal gebruik. Verschillende Apple-vertegenwoordigers toonden vanavond de apps die er sinds september zijn gemaakt. Veel van die apps doen niet meer dan ze ook op de iPhone doen. Het grootste verschil is dat de iPhone niet meer uit de binnenzak, broekzak of tas hoeft te worden gehaald. Zo is het mogelijk telefoongesprekken aan te nemen en te beantwoorden met de ingebouwde microfoon van de Apple Watch, berichten te bekijken en eventueel te beantwoorden met standaard ingebakken zinnetjes of met behulp van de digitale assistent Siri, die ingesproken boodschappen kan omzetten in tekst.

Siri is op te roepen met een druk op de 'kroon', het wieltje aan de zijkant van de smartwatch.

Glances toont veelgebruikte informatie

Apple heeft een app gemaakt die Glances heet en de meestgebruikte informatie in een aantal opeenvolgende schermen kan tonen. Met de vinger over het scherm vegen, is de manier om de verschillende schermen te zien. De Apple Watch kan volgens de presentatie ook gebruikt worden om bij een hotel de incheckbalie links te laten liggen, wanneer het hotel de functie ondersteunt. Het slimme horloge doet dan dienst als digitale sleutel.

De Apple Watch is vanzelfsprekend ook voorzien van Apple Pay, wat eenvoudige betaling mogelijk maakt bij een sterk groeiend aantal acceptatiepunten, althans in de VS. Volgens Cook zou bijvoorbeeld Coca Cola eind dit jaar daar 100.000 frisdrankautomaten geschikt hebben gemaakt voor Apple Pay. Inmiddels zouden ook betaalterminals bij meer dan 700.000 winkels de technologie ondersteunen.

Apple Pay is te activeren op de smartwatch met twee klikjes op de 'kroon'.

Hieronder de tv-commercial die Apple gelijk uitbracht en een review van The Verge.:

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in