Overslaan en naar de inhoud gaan

Nokia erkent probleem met topmodel N8

Het probleem doet zich alleen voor met "een heel klein aantal" exemplaren, zegt vicepresident marketing Niklas Savander in een video op Nokia Conversations, het officiële bedrijfsblog van Nokia. Het mankement is volgens hem terug te voeren tot de manier waarop het toestel wordt geassembleerd. Uit voorzorg heeft Nokia de productielijn direct aangepast en het probleem is daarmee verholpen, aldus Savander.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het is niet duidelijk hoeveel exemplaren van de N8 het probleem hebben en in welke landen deze toestellen zijn verkocht. In elk geval kunnen klanten hun toestel onder garantie laten repareren. Eigenaren van een N8 die de beschreven symptomen aan de dag legt, kunnen zich melden bij Nokia.

Ondanks het snelle ingrijpen is het voorval enigszins pijnlijk voor Nokia. De Finse fabrikant staat onder grote druk om zijn achtergebleven positie op de markt voor smartphones te versterken. De in september geïntroduceerde N8 is een van de belangrijkste producten waarmee Nokia zijn comeback wil maken.

Onafhankelijke testers hebben het nieuwe vlaggenschip van Nokia over het algemeen goed beoordeeld. Onder meer de robuustheid van het toestel kreeg veel lof. Minder enthousiast was het oordeel over de nog steeds niet erg gebruiksvriendelijke software. De N8 draait onder het besturingssysteem Symbian, waar Nokia nog steeds brood in ziet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in