Overslaan en naar de inhoud gaan

Nokia geeft Symbian niet op

Symbian heeft nog een marktaandeel van 37 procent. Dat kalft echter snel af ten gunste van Apple iOS en Googles Android. Enkele jaren geleden maakten nog vrijwel alle grote telefoonproducenten toestellen voor het Symbian-platform. Begin dit jaar haakten echter zelfs mede-eigenaren in de Symbian Foundation, Sony-Ericsson en Samsung, af met de aankondiging geen nieuwe Symbian-toestellen meer te ontwikkelen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Voor Nokia blijft Symbian echter het platform om de massamarkt mee te bedienen. Het bedrijf wil het platform inzetten als concurrent voor de laaggeprijsde Android-toestellen. Voor de top van het smartphone-segment zet Nokia zijn kaarten op het MeeGo-platform dat het bedrijf samen met Intel ontwikkelde.

Met de volledige controle over de ontwikkeling van Symbian kan Nokia vertragingen in ontwikkelingen van nieuwe Symbian-telefoons voorkomen, stelt een analist van CCS Insight in The Financial Times. Dergelijke vertragingen hebben Nokia het afgelopen jaar veel omzet gekost. Nokia was formeel al sinds 2008 volledig eigenaar van Symbian maar had de code onder een open source licentie ondergebracht bij de Symbian Foundation.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in