Overslaan en naar de inhoud gaan

Uittocht onder Facebook-bouwers op gang

Verschillende Facebook-mederwerkers van het eerste uur stapten de afgelopen maanden op om iets nieuws te beginnen. Het gaat echter niet om een massale uittocht, maar meer om een uiting van pioniersgeest en ondernemingszin.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het is niet ongebruikelijk dat kwartiermakers na een jaar of vijf het veld ruimen bij succesvolle startersbedrijven. Zij voelen zich vaak minder thuis in grotere en daardoor loggere organisaties. Hun aandeel in de onderneming is bovendien flink in waarde gestegen en met dat kapitaal kunnen ze opnieuw proberen grenzen te verleggen. De Facebook-pioniers hebben echter niet de mogelijkheid hun aandeel op de reguliere manier te verzilveren. Het bedrijf heeft geen beursnotering en de aandeelhouders zijn ook niet uitgekocht bij een overname.

Toch blijkt er een levendige handel in aandelen op parallelmarkten als Second Market en SharesPost, signaleert The New York Times. Facebook heeft op die markten een waarde van 30 miljard dollar. Ook het Russische investeringsbedrijf Digital Sky Technologies wilde vorig jaar voor 100 miljoen dollar aan Facebook-aandelen overnemen van de werknemers in een directe transactie. De facebook-directie heeft dat gefaciliteerd.

Voor Dustin Moskovitz, samen met Mark Zuckerberg oprichter van Facebook, was zo de tijd rijp om op te stappen en Asana op te richten. Dit bedrijf richt zich op een nieuwe manier van softwareontwikken voor het web. Asana belooft helderheid van programmeercode te kunnen koppelen aan optimale prestaties van de productiecode. Het bedrijf past de technologie toe op software die online-samenwerking faciliteert.

Chris Hughes heeft het sociaal netwerk Jumo opgericht voor mensen die zich willen inzetten voor verbetering van de wereld.

Adam D'Angelo en Charlie Cheever zijn al iets langer weg en startten in 2008 Quora, een website die vragen en antwoorden koppelt.

David Morin werkt aan een nog onaangekondigde onderneming Path.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in