Overslaan en naar de inhoud gaan

FBI mag hacken op afstand van rechter

Volgens het Department of Justice (DoJ) is de wijziging noodzakelijk om de wetgeving gelijke tred te laten houden met de technische ontwikkelingen. Dat moge zo zijn, de privacygroepen staan op hun achterste benen. Zij zien in de nieuwe regels een vrijbrief voor de FBI om overal ter wereld in te breken in computersystemen.
© FBI
FBI

Jurisdictie

Er is wel een voorbehoud, er mag alleen worden ingebroken in systemen die onder Amerikaanse jurisdictie vallen. De vraag is echter hoe dat precies zal worden geïnterpreteerd. En is een benadering van een computer via een Amerikaanse internetverbinding ook te classificeren als "onder jurisdictie"? Critici zijn hier nog niet uit.

Enige optie

Het DoJ stelt, dat remote hacking vaak de enige mogelijkheid is om een op afstand staand systeem binnen te dringen. "Vaak ook kiezen de misdadigers er voor om de locatie van hun systeem te versluieren, zodat niet duidelijk is waar de apparatuur staat. Het is da ook bijna onmogelijk om vast te stellen of de apparatuur binnen of buiten de VS staat. Om die versluieringstechniek een stap voor te zijn, willen wij remote in de systemen kunnen kijken", aldus het DoJ.

Niet zomaar

Voordat een computer op afstand wordt opengebroken, moet er wel een redelijke verdenking zijn, net als bij het binnendringen van een huis of bedrijfspand. Een gerechtelijk bevel wordt niet zomaar gegeven, stelt het DoJ.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in