Overslaan en naar de inhoud gaan

Wordpress-lek vraagt onmiddellijke actie

Het probleem schuilt in de commentaarvelden. Een hacker kan in een commentaar JavaScript verbergen die door de meeste browsers uitgevoerd zal worden. De aanvaller hoeft daar bij de meeste sites niet voor in te loggen, wat de aanval erg eenvoudig maakt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In het slimste opzetje zorgt de hacker ervoor dat de beheerder of moderator zijn commentaar gaat inspecteren, bijvoorbeeld door er wat links naar andere sites in te zetten. Bij de beoordeling door de beheerder of moderator of dat commentaar door de beugel kan, krijgt de hacker via zijn JavaScript meteen dezelfde rechten als de nalezer. In de regel volstaat dat om de site onder controle te brengen door een tweede beheerdersaccount.

Nog drie problemen in WordPress verholpen

Deze kwetsbaarheid schuilt alleen in de WordPress-versies 3.9.2 en ouder. Van WordPress 4 is echter ook een update uitgebracht, in verband met drie andere cross-site scripting (XSS) problemen die ook in de oudere versies schuilen. Los daarvan hebben de ontwikkelaars van WP-Statistics, een WordPress-plug-in waarmee het bezoekersgedrag geanalyseerd kan worden, ook een update uitgebracht. Ook in dit geval gaat het om een kwetsbaarheid via cross-site scripting.

De updates zijn te vinden op de website WordPress.org. De geüpdate versie 8.3.1 van WP-Statistics is te vinden in de Plugin Directory van de WordPress-site. Meer informatie is te vinden op de website van Klikki Oy; Jouk Pynnonen van dat bedrijf vond het lek.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in