Overslaan en naar de inhoud gaan

Google is als de dood voor haaien

Op bepaalde plekken in de stille oceaan vormen die kabels als het ware het backbone van internet. Een kabelbreuk als gevolg va een haaienbeet is desastreus. Vandaar, dat Google op alle mogelijke manieRen probeert voorkomen dat de haaien de kabel als een lekker hapje beschouwen. De laatste maatregel is het omwikkeleN van de kabel met een mantel bestaande uit Kevlar. Deze moet de scheermesscherpe tanden tegenhouden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Signatuur van een vis

De jongste theorie is, dat de kabels een elektromagnetisch veld uitstralen dat door haaien kan worden waargenomen. De karakteristiek van het veld is te vergelijken met het veld dat een zwemmende vis genereert. Een hongerige haai zal denken dat hij een dikke buit waarneemt.

Glasvezel en elektriciteit?

Het lijkt vergezocht dat een glasvezelkabel een elektrisch veld opwekt. Als het een gewone glasvezelkabel zou zijn, dan kon dat ook niet. Maar Google gebruikt kabels van vele honderden kilometers land en elke 80 à 90 kilometer moet daar een repeater in zitten. Deze versterker zorgt ervoor dat het verzwakte optische signaal weer op de goede sterkte wordt gebracht. De repeaters hebben voeding nodig en de elektriciteit wordt door extra koperaders in de kabel meegevoerd. Het zijn juist die koperdraden die zorgen voor het elektromagnetische veld dat de haaien aantrekt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in