Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarkozy waarschuwt internetgemeenschap

“De wereld die jullie vertegenwoordigen is geen parallel universum waarin (..) de regels die democratische samenlevingen structureren niet van toepassing zijn” zo stelde Nicolas Sarkozy tijdens zijn inleiding op de eG8-conferentie in Parijs. Eerder al betoonde Sarkozy zich voorstander van maatregelen tegen illegaal downloaden en digitale schending van in de normale werkelijkheid gevestigde auteurs- en publicatierechten.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Maar deze waarschuwing lijkt verder te gaan, want Sarkozy leidde zijn opmerking in met een compliment aan het adres van politieke activisten die zich van internet bedienen, kennelijk verwijzend naar China, Iran en het Midden-Oosten.

Strenge internetwetten
Een suggestie van de Amerikaanse media-analist Jeff Jarvis om te beloven internet ‘niet te schaden’ werd door Sarkozy lichtelijk verontwaardigd terzijde geschoven met de stelling dat voorkoming van onwettige activiteiten niet als ‘schadelijk’ kan worden opgevat.

De onder Sarkozy doorgevoerde staatscontrole op internetactiviteiten is op dit moment waarschijnlijk de meest vergaande van de westerse samenlevingen. Zowel up- als downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is in Frankrijk verboden en kan overtreders op ontzegging van hun toegang tot internet komen te staan.

Andere sprekers op de eG8 zijn onder meer News Corp-ceo Rupert Murdoch, BBC-directeur Mark Thompson, Facebooks Mark Zuckerberg, Eric Schmidt van Google en Wikipedia-oprichter Jimmy Wales.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in