Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook verovert Nederland

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope. Het online onderzoeksbureau meet doorlopend de naamsbekendheid, bereik en waardering van de top 1000 websites van Nederland.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In week 37 bezochten ongeveer 3,6 miljoen Nederlanders de Facebook-site. Daarmee steeg de socialenetwerksite naar plaats 13 van de meest bezochte websites in ons land. Gemeten naar totale surftijd is Facebook inmiddels de nummer 9 site van Nederland, met een gemiddelde sessielengte van 402 seconden en een totale surftijd van 5.948.260 uur over de afgelopen maand. Facebook heeft wereldwijd zo'n 300 miljoen leden en zou inmiddels winst maken.

Hyves is na Google de best bezochte website van Nederland met 6,4 miljoen unieke bezoekers in week 37. Daarnaast is de naamsbekendheid van Hyves bijna twee maal zo hoog en waarderen de bezoekers de website ook met een hoger rapportcijfer. Het profiel van de bezoekers van Facebook verschilt duidelijk van de gemiddelde Hyves-bezoeker. Zo zijn er relatief meer mannen op Facebook te vinden. Daarnaast zijn ook hoger opgeleiden relatief meer vertegenwoordigd op Facebook dan op Hyves.

Een andere netwerksite die de afgelopen maanden snel steeg is LinkedIn.com. Deze zakelijke netwerksite bereikte in augustus 2,2 miljoen Nederlandse bezoekers terwijl hier in januari 2009 nog 1,5 miljoen unieke bezoekers zijn gemeten. Ook Twitter.com is een snelle stijger. In januari van dit jaar trok deze site 450.000 unieke bezoekers, een groot verschil ten opzichte van de in augustus gemeten 2,3 miljoen bezoekers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in