Overslaan en naar de inhoud gaan

Groei mobiele telefonie, maar minder hersenkanker

Sinds 1991 is het aantal mensen bij wie in de Verenigde Staten hersenkanker is vastgesteld duidelijk gedaald. Uit cijfers van het Amerikaanse National Cancer Institute blijkt dat in 1991 de ziekte op elke miljoen Amerikanen 70 maal werd vastgesteld. In 2008 is de proportie gedaald naar 65 mensen met hersenkanker op een miljoen Amerikanen.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Nu is een correlatie is niet hetzelfde als een causaal verband, maar de cijfers lijken in elk geval niet te wijzen op een toename van het aantal kankergevallen door het gebruik van mobiele telefonie. Vanaf het moment dat mobiele telefonie doorbrak in de VS is de hoeveelheid straling van mobiele telefoons vervijfhonderdvoudigd.

Onlangs laaide de discussie over de potentiële gezondheidsrisico's van mobiel bellen weer op toen de World Health Organization de mobiele telefoon op de lijst zette van kankerverwekkende zaken als sigarettenrook, augurken en koffie. De WHO deed dat op basis van één onderzoek waaruit een toegenomen risico bleek van hersentumoren onder zware gebruikers van mobiele telefonie. Het laatste woord is er nog niet over gesproken en er is meer gericht en onderling vergelijkbaar onderzoek op dit vlak nodig.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in