Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN wint kort geding om overheidstelefonie

Volgens de voorzieningenrechter heeft de Staat KPN afgewezen op een voorwaarde die het telecombedrijf vooraf niet kende. Dat mag niet volgens het aanbestedingsrecht. De Staat gaat nu opnieuw bekijken hoe dit onderdeel van OT2010 wordt 'gegunt'.
KPN logo

In de aanbestedingsprocedure voor overheidstelefonie OT2010 had KPN in september het onderdeel vaste telefonie en sms-berichten gewonnen. Tele2 maakte echter direct bezwaar bij toezichthouder OPTA. KPN zou zich niet hebben gehouden aan regels voor informatieverstrekking. OPTA stelde Tele2 in het gelijk en op basis van die uitspraak werd KPN uitgesloten van de aanbesteding. De opdracht ging daardoor naar Tele2.

KPN kon niet weten wat er fout ging
De bedoelde regels voor informatieverstrekking waren echter niet expliciet genoemd in de aanbestedingsregels. Ook staat niet in het aanbestedingsdocument dat wanneer KPN zich niet houdt aan algemenere regelgeving, dit leidt tot uitsluiting van aanbestedingsprocedure. De voorzieningrechter verklaart daarom dat KPN ten onrechte is uitgesloten. De gunning van het contract aan Tele2 moet weer worden teruggedraaid.

De uitspraak betekent niet dat KPN automatisch weer dit deel van het contract binnensleept. "Mocht het tot een nieuwe openbare aanbestedingsprocedure komen, gaan wij opnieuw onze uiterste best doen te winnen," zegt de woordvoerder van KPN. De Staat kan ook besluiten tot een onderhandelingsronde met de partijen die zich eerder hebben ingeschreven, namelijk BT, Tele2 en KPN.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in