Overslaan en naar de inhoud gaan

Gartner: Succes Windows Phone 7 hangt af van browser

Gartner's David Smith vraagt zich in een blog af hoe goed Microsoft het Windows Phone 7-platform weet te positioneren tussen Apple en Google. Voor Smith is het duidelijk dat binnen enkele jaren de 'native' toepassingen die nu nog floreren op alle smartphones, een minderheid vormen tussen de webgebaseerde applicaties.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De Gartner-analist vindt het positief dat Microsoft niet achter het succes van Apple aanholt door de hele keten te willen beheersen. Er gaan weliswaar geruchten over Microsofts telefoon met codenaam 'Pink', maar dat is hooguit een zijlijn in de strategie, net als bij Google. Google zal echter aggressief inzetten op mobiele webapplicaties. "Slaagt Microsoft er in de juiste toon te vinden tussen te gesloten en te open?", vraagt Smith zich af.

De vraag is dus hoe het nieuwe smartphone-platform op het web is voorbereid. Op welke versie van Internet Explorer is deze gebaseerd? Welke belangrijke functionaliteiten van HTML5 worden ondersteund?

Microsofts Steve Ballmer heeft het platform op het Mobile World Congress vorige week geïntroduceerd, maar weinig meer verteld dan over de gebruikersinterface die is geïnspireerd op de muziekspeler Zune. Smith verwacht dat op de ontwikkelaarsconferentie MIX10 volgende maand in Las Vegas, meer details bekend worden.

Smith is enthousiast over het voornemen van Microsoft functionaliteiten van zijn andere succesvolle consumentenproducten deels te integreren in het Windows Phone 7-platform. "Dus in plaats van een Zune-telefoon, heeft Microsoft straks een Zune, Xbox etc op een Windows telefoon. Dat is een goede ontwikkeling", vindt Smith.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in