Overslaan en naar de inhoud gaan

XS4ALL start grootschalige test IPv6

Vanaf vrijdag kunnen maximaal 1000 geïnteresseerden meedoen aan de test die zeker enkele maanden gaat duren. XS4ALL heeft al een jaar een proef met enkele tientallen geselecteerde abonnees lopen. Het bedrijf wil met deze 1000 de kinderziekten oplossen alvorens de uitgifte van IPv6-adressen officieel te starten.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Een probleem waar XS4ALL verwacht tegenaan te lopen is de beperkte beschikbaarheid van IPv6-geschikte modems. "Deelnemers aan de proef moeten zelf een modem regelen. De meeste IPv6-modems zijn nog in bèta en support is meestal niet geregeld", zegt XS4ALL-woordvoerder Niels Huijbregts.

XS4ALL is de eerste internetaanbieder in Nederland die IPv6 op deze schaal gaat aanbieden. In mei 2009 leverde het bedrijf de eerste 'native' IPv6-verbinding op. Daarvoor konden wel IPv6-tunnels over IPv4 worden aangevraagd voor testdoeleinden.

Het aantal beschikbare IP-adressen onder het huidige IPv4-protocol is naar verwachting in de periode 2011 tot 2012 op. Vanaf dan kunnen uitsluitend nog IPv6-adressen worden uitgegeven. Computers met een IPv4-adres kunnen niet zonder meer communiceren met computers met een IPv6-adres. Huijbregts: “Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om nu alvast met het nieuwe protocol te leren omgaan. Zo kun je in alle rust testen en voorkom je dat IPv6 straks een haastklus wordt.”

Geïntereseerden kunnen zich vanaf 2 april 10 uur 's ochtends inschrijven via de IPv6-website van XS4ALL.

Dossier IPv6.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in