Overslaan en naar de inhoud gaan

Kroes wil af van info-sms'jes aan grens

"Als ik de steun van het Europees Parlement krijg, zal dat een van mijn eerste voorstellen zijn: je zou ergens moeten kunnen aanklikken dat je die informatie wel weet", zei Kroes donderdagavond op een bijeenkomst met minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) in Brussel.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Kroes begint eind januari als EU-commissaris voor Digitale Agenda, na een periode als EU-commissaris voor Concurrentie. Volgende maand moet ze daartoe nog goedkeuring van het Europarlement verwerven.

Kroes loofde haar voorgangster op het gebied van Digitale Agenda, de Luxemburgse Viviane Reding. "Die heeft gezorgd voor een enorme beweging door de tarieven te verlagen. Het bellen over de grens is nu al bijna voor niks." De Europese Unie heeft sinds enkele jaren maximumtarieven voor gsm-bellen en sms-en over de grens. De prijzen zijn daardoor flink gedaald.

Minister Maria van der Hoeven vertelde Kroes dat ze geleidelijk af wil van die maximumtarieven. "Neelie, ik denk dat je kennis van Concurrentie goed van pas komt om geleidelijk af te komen van die tariefsregulering. Dan kunnen we overgaan naar gewone concurrentie, waar ik voorstander van ben", zei Van der Hoeven.

De minister meent dat gsm-bedrijven momenteel bewust tarieven berekenen op of vlak onder de EU-limiet voor grensoverschrijdend bellen in de EU. Zonder die regels zou de concurrentie opbloeien en de prijzen uiteindelijk onder het maximum dalen, meent Van der Hoeven.

Europarlementariërs Toine Manders (VVD) en Judith Merkies (PvdA) vragen Kroes tegelijk iets te doen aan het uitvallen van de gsm-verbinding bij het passeren van de grens. Dat is eveneens een ergernis van veel mobiele bellers die de grens overgaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in