Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijlpaal voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2

“We hebben steeds gezegd dat er geen reden is om te wachten op SP1, maar nu het officieel beschikbaar is, is de tijd daar om te migreren.” Dat zegt Gavriella Schuster op Microsofts Windows Team Blog over Windows 7.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Kijkend naar de verbeteringen heeft Schuster wel een punt. Behalve de in de maandelijkse patchronde al uitgebrachte verbeteringen – die voor de zekerheid altijd meegebundeld worden in een service pack - bevat Windows 7 geen reparaties.

Eerder voor bedrijven dan voor consumenten
Voor consumenten bevat Windows 7 verder weinig interessants. Het bevat – zoals al ruim van tevoren geannonceerd - wel nieuwe functionaliteit voor bedrijven die gebruik maken van virtualisatie. Het gaat daarbij om RemoteFX en Dynamic memory. Remote FX laat clients in een virtuele setting gebruik maken van grafische verwerkingskracht op de server. Dynamic memory maakt het eenvoudiger om de clients naar behoefte meer geheugen toe te delen.

Die functies zijn meteen ook de belangrijkste veranderingen die het eerste service pack voor Windows Server 2008 brengt. Want Remote FX en Dynamic Memory zijn pas te gebruiken als men ook de serversoftware heeft opgewaardeerd. Volgens productmanager Michael Kleef geeft RemoteFX niet alleen betere grafische prestaties op de desktop, maar maakt het ook besparingen mogelijk doordat men in een virtual desktop infrastructure met uitgeklede, en dus goedkopere pc’s toekan.

Meer virtuele pc's per server
Dynamic memory maakt het mogelijk op 1 server 40 procent meer virtuele machines te draaien, zegt Kleef op Microsofts Windows Server Division Weblog. Dat is te danken aan het feit dat men niet langer vooraf voor iedere virtuele machine het maximum aan geheugen hoeft te reserveren dat die op de server nagebootste pc nodig heeft.

Wie Windows 7 en Windows Server 2008 R2 al geïnstalleerd heeft, moet nog even wachten op het service pack. Klanten die volumecontracten hebben of abonnee zijn van MSDN en Technet kunnen het vanaf 16 februari downloaden. De verspreiding via Windows Update begint op 22 februari.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in