Overslaan en naar de inhoud gaan

Google scherpt beveiliging Gmail aan

De methode van authenticatie zal klanten van de voormalige Postbank bekend voorkomen. Na het invoeren van je wachtwoord voor je Google-account wordt gevraagd om een verificatiecode. Die wordt in principe via sms of voice mail naar je mobiele telefoon gestuurd. Als alternatief kan men de benodigde code zelf laten genereren door een Blackberry of iPhone of door een apparaat dat draait onder Android.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Google introduceerde deze tweetrapsverificatie eerder al bij zijn Google Apps. Het geeft geen specifieke reden waarom het deze extra bescherming nu ook buiten de zakelijke wereld aanbiedt. Maar Nishit Shah, bij Google productmanager security, geeft bij de annoncering op het Google-blog wel aan dat er in het verleden onprettige incidenten zijn geweest.

Noodprocedure voor als je je mobieltje kwijt bent
Gebruik van de tweetrapsverificatie is overigens niet verplicht. Wie er gebruik van wil maken, moet dat zelf instellen. Daarbij kan ook een noodprocedure worden ingesteld voor het geval je je mobiele telefoon kwijtraakt. Voor de vaste pc thuis kan men een uitzondering maken: daarvoor kan men instellen dat de verificatiecode maar eens in de 30 dagen wordt gevraagd. En aan het benaderen van je Google-account vanuit applicaties die niet browsergebaseerd zijn, is ook gedacht. Het is mogelijk om voor gespecificeerde applicaties wachtwoorden voor eenmalig gebruik op te geven.

De mogelijkheid om voor tweetrapsverificatie te kiezen wordt de komende dagen beschikbaar gemaakt via de pagina Accountinstellingen. Volgens Shah kost het niet meer dan een kwartier om je Google-account extra te beveiligen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in