Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracle brengt Java SE 7 op de markt

Zo is er een application progamming interface toegevoegd die het simpeler maakt om programma’s uiteen te rafelen in taken die op meerkernige processors kunnen draaien. Dynamische talen als Ruby, Python en JavaScript krijgen meer ondersteuning, waardoor de prestaties ervan op Java Virtual Machines substantieel verbeteren. Er is nieuwe netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit toegevoegd. Verbeterde ondersteuning van internationalisatie, inclusief Unicode 6.0, is eveneens onderdeel van Java SE 7.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Er is een uitgebreide I/O interface toegevoegd voor het werken met bestandssystemen die een breder scala van bestandsattributen kunnen benaderen en meer informatie geven wanneer er fouten optreden. En er zijn op talrijke plaatsen wijzigingen in de programmeertaal aangebracht om werkzaamheden te vereenvoudigen en de productiviteit te verhogen.

Oracle heeft niet alles weten te realiseren wat oorspronkelijk voor Java 7 op het programma stond. De projecten Lambda (zou ‘closure’-expressies aan de taal toevoegen) en Jigsaw (een verbeterproject dat door modularisatie een wapen tegen de JAR-hell zou vormen) zijn uitgesteld naar Java 8. Eerder dit jaar kreeg Oracle ook kritiek van Forrester, onder andere omdat het in Java SE 7 te weinig zou doen om het geschikt te maken voor de cloud.

Oracle heeft ook nog geen ondersteuning voor Java SE 7 in het zelfgebouwde ontwikkelplatform Oracle JDeveloper. Die volgt pas later dit jaar. Op dit moment worden de nieuwe functionaliteiten van Java SE 7 al wel ondersteund in NetBeans Integrated Development Environment (IDE) 7.0 (ook van Oracle sinds de overname van Sun), Eclipse Indigo met Java SE 7 plug-in en IntelliJ IDEA 10.5. Overigens benadrukt Oracle dat de eerdere versies van het Java-platform in Java SE 7 ondersteund worden, om de reeds opgebouwde kennis en vaardigheden van de huidige Java-softwareontwikkelaars en eerdere investeringen in Java-technologie te beschermen. Volgens Oracle zijn er wereldwijd 9 miljoen Java-ontwikkelaars en wordt Java een miljard keer per jaar gedownload.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in