Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogvliegers wint bij SAP Innojam

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) had behoefte aan een app om fondsen en steun te werven. De mobiele toepassing werd gebaseerd op de zogeheten ‘camera traps’, camera’s die zeldzame dieren in de jungle op de foto kunnen zetten. De Stichting IDO is opgezet om mensen die in de schulden zijn geraakt, weer op de goede weg te helpen. De vrijwilligers van dit Interkerkelijk Diaconaal Overleg brengen lijn in de financiën en proberen ook agressieve crediteuren tot kalmte te manen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De app’s voor deze twee organisaties zijn werkend opgeleverd, maar toch ging de voorkeur van de jury uit naar de toepassing voor de Stichting Hoogvliegers. Deze Stichting wil chronisch en terminaal zieke en verstandelijk of lichamelijk gehandicapte kinderen zelf laten vliegen. In de afgelopen 3 jaren vlogen er meer dan 3000 kinderen van 6 tot en met 16 jaar. In 2011 zullen dat er 1250 zijn. Piloten kunnen vrije vluchten aanmelden zodat kinderen hierop kunnen reageren.

Aanbod wordt uitgestuurd via Twitter
Dankzij de winnende app kan de piloot nu via zijn BlackBerry een vrije plaats in de cockpit aanbieden. Deze aanmelding wordt via Twitter automatisch gepubliceerd. Ziekenhuizen kunnen patiënten aanmelden voor zo'n vlucht. Vervolgens wordt de patiënt op de juiste vlucht geboekt. Dit laatste is gerealiseerd op basis van een applicatie die gemaakt is op het cloud platform SAP River.

Gewonnen met combinatie van factoren
"Dit team heeft gewonnen omdat zij zowel rijke functionaliteit boden als ook een unieke integratie tussen ons mobility platform (SUP), cloud platform (River) en Social Media. Het winnende team bestond uit medewerkers van NL for Business en Philips", zegt jurylid en CTO van SAP Mark Raben.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in