Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple zet TomTom in voor Maps-functie in iOS

De nieuwe functionaliteit komt vermoedelijk in iOS 5, de volgende versie van het Apple besturingssysteem voor mobiele apparatuur. Apple gebruikt de technologie van een reeks andere bedrijven naast TomTom die zich bezighouden met de locatiegebaseerde informatie die de huidige Maps-app moet verrijken.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het gaat bijvoobeeld om UrbanMapping dat gegevens verzameld over criminaliteit, demografie en economische kengetallen in een bepaalde wijk, maar ook om aanbieders van gedetailleerde kaartinformatie in specifieke landen zoals Getchee die heeft voor China, India en Zuioost Azië.

Apple zet concurrenten van Google-partners in
De aanwijzingen voor de komende veranderingen haalde MacRumors uit de licentievoorwaarden van iOS 5 waar de bedrijven en hun gebruiksvoorwaarden vermeld staan. Deze bedrijven komen niet overeen met de partijen die Google zelf bij zijn Maps-dienstverlening meldt. Sommige zijn zelfs directe concurrenten van de bedrijven die Google wel meldt.

Al geruime tijd circuleren berichten dat Apple zich minder afhankelijk wil maken van Google omdat de twee bedrijven op steeds meer punten met elkaar concurreren. Toch sloten Apple en Google in mei nog een nieuw contract voor het gebruik van Google Maps door Apple. Apple kocht echter zelf twee bedrijven, Placebace en Poly 9, die kaartinformatie leveren. Ook werft Apple actief programmeurs die bekend zijn met navigatiesoftware, weet MacRumors.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in