Overslaan en naar de inhoud gaan

Plannen met Novell-patenten gewijzigd

CPTN Holdings dook op bij de overname van Novell door Attachmate. 882 patenten van Novell bleven buiten die overname, en gingen voor een bedrag van 450 miljoen dollar naar CPTN Holdings.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Destijds was alleen bekend dat Microsoft daar leiding aan gaf. Dat baarde de open-sourcewereld meteen al zorgen, omdat niet gespecificeerd was welke patenten CPTN Holdings kocht. Gezien de belangrijke rol van Novell in Unix en Linux was men daar niet gerust op, ondanks sussende woorden van Novell.

De zorgen namen toe toen dankzij de verplichte melding bij de Duitse autoriteiten bekend werd wie Microsofts partners zijn in CPTN Holdings: Apple, EMC en Oracle. Bedrijven die niet bekend staan als vrienden van open source. Oracle onderhoudt ook moeizame banden met de open-sourceprojecten die het via de overname van Sun onder zijn hoede heeft gekregen.

Organisaties als het Open Source Initiative en de Free Software Foundation grepen de benodigde goedkeuring van het Duitse Bundeskartelamt aan om protest aan te tekenen. Of dat enige invloed heeft gehad is onduidelijk, maar zeker is wel dat CPTN Holdings zijn aanvraag heeft ingetrokken.

Van uitstel komt echter geen afstel. Volgens Microsoft gaat het om puur een procedurele stap. Op wiens verzoek die stap is gezet, en of dat duidt op wijzigingen van de afspraken tussen de holding-partners, blijft onduidelijk. Maar CPTN Holdings is nog steeds wel vast van plan om de Novell-patenten te kopen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in