Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple ook voor Mac over op App Store

Om OSX-applicaties in de Mac App Store geplaatst te krijgen moeten deze voldoen aan een lijst van bijna honderd eisen van Apple. Zo worden geen system utilities (die functies van het besturingsysteem overnemen of aanvullen) toegestaan en mogen de applicaties ook geen systeemwachtwoord van de gebruiker vragen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Makers van applicaties die op dit moment aan deze eisen niet voldoen, zijn gepikeerd en vragen zich af wat hen in de toekomst nog te wachten staat als ze meegaan in de marktbenadering van Apple.

Zo is al duidelijk dat ze bijvoorbeeld geen geld meer mogen vragen voor upgrades en ook niet meerdere achtereenvolgende versies via de App Store mogen supporten. Ook vraagt Apple - net als op de iPhone en iPad al gebruikelijk is - een premie van 30 procent van de verkoopprijs van de applicaties die via de Mac App Store worden verkocht.

Opsteker voor Download.com, Softpedia en VersionTracker
Vooralsnog zal de Mac App Store, anders dan zijn evenknie voor de iPhone en iPad, de traditionele mogelijkheden om software te kopen en te installeren niet in de weg staan. Applicatieontwikkelaars en gebruikers behouden de mogelijkheid om van andere kanalen gebruik te maken zoals Download.com, Softpedia of VersionTracker.

Het is echter niet ondenkbaar dat ook die mogelijkheid - net als op de huidige iPhone en iPad - technisch of juridisch wordt afgesloten, als de Mac App Store eenmaal een succes blijkt. Apple zelf stopt in ieder geval wel per direct met de traditionele downloads-sectie op apple.com. Een flink deel van de programmaatjes die daar konden worden gedownload zal niet terugkeren in de Mac App Store.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in