Overslaan en naar de inhoud gaan

Lessen uit eerste zakelijk Windows 7-gebruik

Forrester concludeert dat een overstap op enig moment onvermijdelijk is, aangezien Windows op zo'n 96 procent van alle zakelijke pc's draait en Windows XP niet het eeuwige leven heeft. Analist Benjamin Gray zette de belangrijkste punten op een rijtje:
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock
  • Onderschat de compatibiliteitsproblemen niet. IT-managers hebben een flinke kluif aan het testen en aanpassen van applicaties aan het nieuwe platform. Uit de inventarisatie bleek dat bij bedrijven die van Windows XP of eerdere Windows-versies migreren naar Windows 7, grofweg twee derde van de applicaties niet onder 'native' Windows 7 werkt. Bij een overschakeling vanaf het Vista-platform is dat percentage 3 tot 5 procent.
  • Koppel de vernieuwing van het besturingssysteem aan de vernieuwingcyclus van de hardware om compatibiliteitsproblemen te omzeilen.
  • Investeer in clientmanagementsoftware die meerdere besturingssystemen en hardwareconfiguraties aankan. Bedrijven hebben in toenemende mate, naast standaard bureau-pc's, laptops, netbooks en ook Mac's in gebruik als gevolg van werknemers die meer flexibiliteit van hun werkgever eisen. Om het beheer van een dergelijke omgeving beheersbaar te houden, is beheersoftware nodig die hierop is ingesteld.
  • Gebruik de voorbereiding op de Windows 7-implementatie om na te denken over virtualisatie van toepassingen en desktops. Virtualisatie helpt een vlotte overstap en kan een forse kostenbesparing opleveren.
  • Besteed niet te veel aandacht aan training. Windows 7 lijkt in gebruikerservaring veel op XP en Vista. De verschillen in menustructuur, zoekroutines en de veranderingen in het beheer van bestanden en mappen kan iedereen zich eigen maken in minder dan twee uur. De IT-afdeling moet echter wel opletten de gebruikers die zich van nature tegen verandering verzetten, voldoende te begeleiden.
Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in