Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple geeft voorproefje Mac OS X 10.7

Op woensdag 20 oktober heeft Apple een persconferentie belegd onder het motto ‘Back to the Mac’. Op de uitnodiging voor het evenement is een glimpje van een leeuwenkop zichtbaar achter het Apple-logo.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Nieuwe versie volgend jaar verwacht

Amerikaanse Apple-watchers zoals MacUser verwachten dat Apple volgende week weliswaar een demonstratie geeft van enkele nieuwe voorzieningen in Mac OS X, maar nog geen compleet product zal presenteren. De definitieve versie van versie 10.7 komt vermoedelijk pas in de loop van 2011 beschikbaar. Een voor de hand liggend moment is de volgende Worldwide Developers Conference (WWDC), die volgens sommige berichten van 6-10 juni 2011 wordt gehouden.

De vorige keer dat Apple een update van OS X aankondigde (versie 10.6, alias Snow Leopard) duurde het nog een jaar voordat de software daadwerkelijk verkrijgbaar was.

Aandacht afleiden van introductie MS Office 2011

Uit de formulering van de uitnodiging valt op te maken dat Apple op 20 oktober niet alleen informatie geeft over OS X 10.7 maar ook over andere aspecten van “de toekomst van de Mac”. Een van de mogelijkheden is dat Apple daarnaast nieuwe Mac-apparatuur, in het bijzonder laptops, introduceert. Een opvolger voor de ultraplatte MacBook Air is een voor de hand liggende kandidaat.

MacUser suggereert dat ook de pakketten iLife 2009 en iWork 2009, die alweer 22 maanden oud zijn, aan een opfrisbeurt toe zijn. Microsoft introduceert deze maand Office 2011 voor de Mac en Apple zou de aandacht willen afleiden naar zijn eigen productiviteitsapplicaties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in