Overslaan en naar de inhoud gaan

Kindle wapent zich vast tegen Apples iSlate

Amazon heeft al een software development kit klaar die onder een beperkt aantal bevriende ontwikkelaars is verspreid. Komende maand begint het bedrijf aan een bètatestperiode van het gereedschap. Amazon verwacht later dit jaar al nieuwe applicaties te kunnen verkopen via zijn Kindle-online bookstore.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Amazon ontwikkelde zich de afgelopen jaren snel tot de marktleider in e-books. Zo'n 70 procent van alle e-readers en 80 procent van de verkochte e-books komen uit deze webwinkel. Apple heeft echter zijn oog laten vallen op deze markt als uitbreiding op zijn muziekaanbod via iTunes. De veelbesproken iSlate tablet-pc, die naar verwachting op 27 januari officieel wordt geïntroduceerd, is onder meer bedoeld voor het tonen van e-books met multimediale functionaliteiten. Apple heeft daartoe contact met diverse uitgevers waaronder News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch.

De toevoegingen zouden uitgevers de mogelijkheid geven hogere marges te rekenen op e-books doordat zij meer bieden dan de tekst van het boek alleen. Gedacht wordt aan video-interviews met auteurs, filmtrailers en andere multimediale toevoegingen die de ervaring van het lezen van het e-book naar een hoger niveau tillen. Daarnaast is de iSlate met het iPhone-besturingssysteem geschikt voor veel meer applicaties en spelletjes.

Amazon wapent zich met het toelaten van derden op zijn Kindle-ontwikkelplatform tegen deze aanval van Apple. De ontwikkelaars hebben echter wel een handicap doordat het scherm van de Kindle tot nog toe slechts zwart-wit beelden kan tonen en voor bewegend beeld te traag ververst.

Ian Freed, de verantwoordelijke voor de Kindle bij Amazon zegt in de New York Times te verwachten dat de ontwikkelaars zich vooral richten op spelletjes, online quizzen en nieuwe typen e-books zoals doorzoekbare restaurantgidsen en reisboeken die kunnen worden toegesneden op de locatie van de Kindle-eigenaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in