Overslaan en naar de inhoud gaan

Unit4 verhoogt bod op Poolse branchegenoot

Voor snelle beslissers is er meer te halen. Unit4 maakte woensdag bekend tot en met 5 juli 14 zloty (3,4 euro) per aandeel over te hebben voor Teta. Daarmee waardeert het bedrijf de Poolse branchegenoot op 165,6 miljoen zloty ofwel 40 miljoen euro.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Unit4 zal dat bod gestand doen als het in de komende vijf dagen minimaal 33,33 procent plus 1 aandeel van Teta in handen krijgt. Lukt dat niet, dan verlaagt Unit4 het bod vanaf 6 juli naar 12,80 zloty (3,07 euro) per aandeel, een fractie boven het concurrerende bod van Sage dat op 23 juni 12,75 zloty per aandeel bood. Dit bod van Unit4, dat neerkomt op circa 34 miljoen euro, zal alleen worden doorgezet bij aanmelding van 66 procent plus 1 aandeel Teta.

Unit4 bracht op 31 mei een bod uit op Teta van 11,75 zloty per aandeel ofwel in totaal 34 miljoen euro. Destijds was het bedrijf van plan het bod gestand te doen bij aanmelding van 66 procent plus 1 aandeel. Unit4 overwoog Teta van de beurs te halen als het minimaal 80 procent van de aandelen in handen zou krijgen.

Volgens SNS Securities maakt Unit4 met het verhoogde bod duidelijk dat het niet zonder slag of stoot zal afzien van de overnamepoging. De zakenbank verwacht dat Sage ook met een verhoogd bod zal komen. Teta boekte vorig jaar een bedrijfsresultaat van 5,5 miljoen euro op een omzet van bijna 25 miljoen euro.

Beleggers leken niet erg onder de indruk van Unit4's vasthoudendheid. Het aandeel stond na een uur handelen 0,5 procent hoger op 17,72 euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in