Overslaan en naar de inhoud gaan

Palmisano: IBM in software

Palmisano deed de aankondiging op IBM’s jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hij zei de inkomsten van IBM in 2015 te willen verdubbelen door agressiever optreden op de softwaremarkt. IBM gaat wil het aandeel van de dienstverlening in de operationele winst terugbrengen naar 38 procent, van 41 procent vorig jaar. In 2015 moet software de helft van de winst in het laatje brengen. In 2003 was dat iets meer dan een derde van het totaal.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

“IBM zal in 2015 net zo dramatisch anders zijn als IBM vandaag is, vergeleken met 2003,” zei Palmisano tegen zijn aandeelhouders. “Steeds meer van onze winst zal komen uit segmenten met een hogere toegevoegde waarde.” Palmisano trad in 2002 aan als CEO van IBM. In 2004 verkocht IBM onder zijn leiding de personal computer divisie om de aandacht op consulting en dienstverlening te richten.

De softwarepakketten die IBM gaat maken, moeten bijvoorbeeld winkeliers in real-time helpen onverwachte trends in de verkopen te ontdekken, of overheden bijstaan fraude te bestrijden door sneller door allerlei databestanden van burgers te ploegen, zei Palmisano.

IBM heeft tussen 2011 en 2015 20 miljard dollar te besteden om agressiever dan voorheen softwarebedrijven op te kopen. Palmisano: “In de komende 5 jaar zullen we meer geld in acqisities steken dan de afgelopen 10 jaar.” Sinds 2003 heeft IBM 57 softwarebedrijven gekocht voor een bedrag van ongeveer 13 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in