Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede preview IE9 verhoogt snelheid

Ooit heette het, dat snelheid bij de verwerking van JavaScript niet essentieel was voor de beleving van internetters. Dat was in de tijd dat IE8 niet beter presteerde dan 5939 milliseconde op de Sunspider-benchmark waarmee JavaScript-verwerking gemeten kan worden, en daarmee de concurrentie ver voor moest laten gaan.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Inmiddels is Microsoft tot inkeer gekomen. De JavaScript-engine is een van de subsystemen die van belang zijn voor de beleving van de internetter, schrijft directeur Dean Hachamovitch in zijn jongste blog, en krijgt daarom ook serieuze aandacht van het ontwikkelteam. Waar dat toe leidt, blijkt uit de jongste resultaten: preview 2 van Internet Explorer 9 legt de Sunspider-benchmark af in 473 milliseconde, en dat is 20 procent beter dan preview 1 van zeven weken terug. Daarmee moet IE9 nog wel de jongste versies van Safari, Opera en Chrome voor laten gaan 9die respectievelijk 412, 294 en 271 scoren), maar naar Hachamovitch’s mening is dat niet meer dan een oogwenk. Bovendien heeft Microsoft zijn JavaScript-engine nog niet geoptimaliseerd voor deze benchmark en gaat het werk aan verdere versnelling onverdroten voort, aldus Hachamovitch.

Verder heeft Microsoft voortgang geboekt bij het verder standaardiseren van IE. Op de ACID-test scoort IE9 in preview 2 nu 68 van een mogelijke topscore van 100. Preview 1 kwam uit op 55. Ook hier wil Microsoft nog verdere voortgang boeken.

Meer details zijn te vinden in het IE-blog van Hachamovitch. De preview, die overigens uitdrukkelijk bedoeld is voor ontwikkelaars, en niet voor het algemene publiek, is te downloaden van Microsofts testdrive-site. Als Microsoft zijn belofte houdt, verschijnt binnen 8 weken een derde preview.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in