Overslaan en naar de inhoud gaan

Tipje van sluier gratis Office 2010 opgelicht

Office Starter 2010, zoals de gratis bundel van productiviteitstoepassingen voor consumenten heet, komt tegelijk met het ‘grote’ Microsoft Office 2010-pakket op de markt. Het bevat uitgeklede versies van slechts twee applicaties: Word en Excel. Office Starter 2010 komt in de plaats van de bestaande probeerversies van Office 2007 en de bundel Microsoft Works.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Een medewerker van CNet News.com ontlokte enkele nieuwe details aan Chris Capossela, vice-president van Microsoft. Caposella vertelde dat Office Starter 2010 de gebruiker zal trakteren op reclameboodschappen die elke 45 seconden veranderen. Vooralsnog gaat het alleen om advertenties van Microsoft zelf, bijvoorbeeld voor het niet in de gratis bundel opgenomen presentatieprogramma PowerPoint. Caposella verzekerde dat de reclame niet gerelateerd is aan het document dat de gebruiker bezig is te bekijken of te bewerken. “Het document wordt niet gescand”, zei Caposella met een kennelijke verwijzing naar concurrent Google.

De gratis Word-versie is in staat de meest complexe documenten te openen. De gebruiker kan echter geen gebruik maken van macro’s en evenmin automatisch een inhoudsopgave maken of commentaren toevoegen. Commentaren die anderen hebben aangebracht met de betaalde versie van Office zijn wel zichtbaar.

Ook het spreadsheetprogramma Excel heeft in de gratis variant de nodige beperkingen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk op basis van een rekenblad ‘pitvot tables’ en ‘pivot charts’ te maken.

Microsoft verwacht dat in de introductieperiode meer dan 80 procent van de nieuw verkochte pc’s wordt geleverd met Office Starter 2010 voorgeïnstalleerd. In het najaar verdwijnen pc’s met de probeerversie van Office 2007 en Works geleidelijk uit de schappen als de voorraden opraken.

Microsoft maakt het gebruikers makkelijk om naar de volledige versie van Office 2010 op te waarderen. Alle programmacode is al op de harde schijf aanwezig. Door het kopen van een productsleutel krijgt de gebruikers toegang tot de geblokkeerde voorzieningen en applicaties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in