Overslaan en naar de inhoud gaan

Asus overweegt Android voor zijn netbooks

Asustek Computer, zoals het Taiwanese bedrijf voluit heet, heeft technici vrijgemaakt om een netbook op basis van Android te ontwikkelen. Of er daadwerkelijk zo’n product onder de merknaam Asus op de markt komt is nog geen uitgemaakte zaak, meldt persbureau Bloomberg.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Android is door Google ontwikkeld als besturingssysteem voor ‘smartphones’. Het is in dat productsegment een alternatief voor Symbian en voor Windows Mobile van Microsoft. HTC heeft tot dusver twee telefoonmodellen met Android op de markt gebracht en Samsung en LG hebben plannen in die richting aangekondigd.

Android blijkt zich echter ook te lenen voor andere mobiele apparatuur zoals mini-notebooks. Een groot voordeel voor een fabrikant die kiest voor het opensourceproduct Android, een versie van Linux, is dat het geen licentierechten hoeft te betalen. Ongeveer 85 procent van alle netbooks wordt nu geleverd met Windows XP, waarvoor wel licentierechten aan Microsoft verschuldigd zijn.

Andere voordelen van Android zijn het lagere batterijverbruik en de kortere opstarrtijd in vergelijking met Windows XP, dat door Microsoft speciaal voor netbooks en andere simpele pc’s in leven wordt gehouden.

Ook Freescale Semiconductor, de verzelfstandigde chipafdeling van Motorola, werkt volgens Bloomberg samen met de Taiwanese fabrikant Pegatron aan een netbook die onder Android kan draaien. De grootschalige productie van de benodigde Freescale-chips zal in het tweede kwartaal op gang komen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in