Overslaan en naar de inhoud gaan

Vietnamese overheid verordonneert open source

Volgens het besluit moeten alle servers die overheidsinstellingen gebruiken, op 30 juni voorzien zijn van open-sourcesoftware. Ook dienen de verantwoordelijken ervoor te zorgen dat alle medewerkers met deze software overweg kunnen, en dat de helft van de medewerkers met de geïnstalleerde open-sourceproducten kan lezen en schrijven.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Voor agentschappen en lokale overheden geldt enig respijt: daar hoeft men pas op 31 december van dit jaar 70 procent van de servers met open-sourceproducten uitgerust te hebben. Ook de trainingseisen zijn iets minder zwaar: op lokaal niveau hoeft op de peildatum slechts 70 procent om te kunnen gaan met de open-sourceproducten, en moet 40 procent daarin expert zijn.

Het initiatief strekt zich ook uit tot de desktop. De overheidsinstellingen moeten bij informatie-uitwisseling en het verzenden van documenten steeds meer gebruik gaan maken van open-sourceproducten, stelt de missive. Eind 2010 moet iedereen bij de overheid open-sourcesoftware tot zijn beschikking hebben.

In een treffende illustratie van de huidige praktijk vraagt de minister computerhandelaren niet langer computers met gekraakte (dus illegale) software aan te bieden, maar computers met open-sourcesoftware.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in