Overslaan en naar de inhoud gaan

Introductie iPad 2 mogelijk vertraagd

Het oponthoud zou zijn ontstaan nadat Apple op het laatste moment veranderingen in het ontwerp van de tweede generatie iPad had gemaakt. Daardoor 'bottlenecks in de productie' opgetreden bij Hon Hai Precision Industry, een bedrijf in de Taiwanese hoofdstad Taipei die door Apple is ingeschakeld om de nieuwe iPad te fabriceren. Twee analisten van Yuanta Securities zeggen dat in een rapport waar financieel persbureau Bloomberg inzage in had.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Problemen met productie
Vincent Chen, een van de analisten van Yuanta Securities, zegt aanwijzingen te hebben dat 'problemen' zijn ontstaan bij de productie. Het kost tijd om die op te lossen. Doordat een aantal tablets met Android 3.0 (Honeycomb) in april en mei op de markt zal komen, geeft vertraging bij de levering van de iPad 2 concurrenten een korte adempauze, aldus Chen.

Als het nieuwe model 2 maanden later zou uitkomen, kan dat het aantal verkochte exemplaren van de iPad 2 dit jaar beperkt houden tot 23 miljoen. Yuanta Securities ging tot dusver uit van 30,6 miljoen stuks in 2011.

De eerste generatie van de iPad kwam in april 2010 op de markt, in eerste instantie in de Verenigde Staten. Tot begin februari heeft Apple meer dan 15 miljoen tablets verkocht. Vorig kwartaal was de iPad goed voor 17 procent van Apples totale omzet en de iPhone voor 39 procent.

De doorgaans goed ingevoerde Taiwanese nieuwssite Digitimes heeft nog geen melding gemaakt van eventuele problemen bij de productie van de iPad 2. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal berichtte enkele weken geleden op basis van anonieme bronnen dat de productie van de nieuwe iPad is begonnen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in