Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple verstopt antennes in toetsenbord

Uit een nieuwe patentaanvraag blijkt dat het verwerken van een antenne in de toetsen van het toestenbord van een MacBook voor Apple een optie is. Het gebruik van het toetsenbord heeft als voordeel dat de antenne zo ver mogelijk van de reflectieveroorzakende behuizing is verwijderd. Het nadeel is dat de antenne wordt afgeschermd zodra de toets wordt ingedrukt.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Applicatie kiest uit meer antennes
Apple wil daarom antennes in verschillende toetsen inbouwen. Een toepassing beslist op basis van de informatie over de ontvangststerkte van de individuele antennes welke de optimale verbinding levert. Uit de patentaanvraag wordt niet duidelijk of de nieuwe antennepositie bedoeld is voor communicatie via mobiele netwerken, wifi of een andere draadloze netwerktechnologie zoals Bluetooth.

Het is inmiddels het vierde patent dat Apple met betrekking tot het verwerken van draadloze communicatietechnologie in MacBooks in een jaar tijd indient. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren verschillende problemen gehad met de positionereing van antennes. Het grootste debacle was de 'death grip' op de iPhone 4: wanneer het toestel op een bepaalde manier werd vastgehouden nam de werking van de antenne dramatisch af. Maar ook de positie van de Bluetooth-antenne verhinderde in het verleden MacBook Pro-eigenaren hun Magic Mouse en andere acccessoires goed te gebruiken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in