Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: Smartphone in 2012 helft goedkoper

Andrew Lees sprak op de Worldwide Partner Conference in Los Angeles voor een gehoor van 15.000 wederverkopers van Microsoft-producten. Hij verwacht dat in 2012 de prijs van een smartphone tussen de 100 en 150 dollar komt te liggen, nog afgezien van eventuele kortingen van de telefoniebedrijven. Nu is dat nog 200 dollar of meer. De prijsverlaging is mogelijk doordat de fabrikanten van de smartphones steeds meer van de functionaliteit weten te integreren op de processor.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Tablet is soort pc
Lees maakte ook duidelijk waarom het van zijn Windows-versie voor mobieltjes geen tabletvariant heeft uitgebracht. “We zien de tablet als een soort pc”, zei Lees. En dat betekent in Microsofts optiek dat dat gebruikers ervan verwachten dat bepaalde functionaliteit die ze op de pc hebben, ook op de tablet aanwezig is – zoals het verbinding maken met het bedrijfsnetwerk en het printen van documenten.

Microsoft kiest daarmee een andere insteek dan Apple, en ook Google, die juist inzetten op de draagbaarheid als onderscheidend element van smartphones en tablets. Voor Microsoft zijn dat twee duidelijk onderscheiden platformen, naast de pc. Voor die drie platformen levert Microsoft via zijn Windows-besturingssysteem een ‘verenigd ecosysteem’, aldus Lees.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in