Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamer nog niet overtuigd van OV-chipkaart

De strippenkaart is al op diverse plaatsen niet meer geldig, zoals in de regio Amsterdam en de provincie Zuid-Holland. Kamerleden willen dat het einde van het papieren reisbewijs in andere regio's wordt uitgesteld, omdat aan diverse criteria nog niet is voldaan.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Strippenkaart zou op 30 juni afgeschaft worden
De klachtenregen komt op een pikant moment, omdat per 30 juni de strippenkaart afgeschaft zou moeten worden in Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Friesland. Zeeland en Limburg volgen op 7 juli. Onlangs claimde de provincie Zuid-Holland een bedrag van bijna 7 ton bij Schultz, omdat het einde van de strippenkaart daar ook al een keer werd uitgesteld. Sommige Kamerleden, en ook de minister, vrezen daarom nieuwe claims als het stoppen van de strippenkaart weer wordt uitgesteld.

Commissie onderzoekt klachten
Een commissie onder leiding van Henry Meijdam doet onderzoek naar de diverse klachten. Meijdam kijkt onder meer naar het dubbel opstaptarief in de treinketen en naar het probleem van het vergeten van het uitchecken. De commissie zal in de zomer advies uitbrengen en een Kamermeerderheid wil dat afwachten. Daarnaast hebben ze ook eigen aanvullende eisen.

Staatssecretaris wil weerstand tegen afschaffen strippenkaart wegnemen
Schultz zei dinsdag verbaasd te zijn over de nieuwe weerstand in de Kamer tegen het stoppen met de strippenkaart. Ze zegde nieuwe informatie toe en wil de wensenlijstjes van de volksvertegenwoordigers snel laten doorlichten. Ook eerder aangenomen moties over dit onderwerp houdt ze opnieuw tegen het licht. Op die manier hoopt ze de weerstand in de Kamer weg te nemen. Verder verwees ze dinsdag in het debat naar de bestaande criteria waaraan het afschaffen van de strippenkaart moet voldoen. De regio's die willen stoppen met de strippenkaart voldoen aan die criteria.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in