Overslaan en naar de inhoud gaan

Cisco introduceert 322 Tbps router

Om een idee te geven van de capaciteit van de nieuwe router rekende Pankaj Patel, directeur van Cisco's internet service provider groep, voor dat met 322 Tbps de volledige bevolking van China tegelijk een videogesprek kan voeren. Ook is het mogelijk in 4 minuten tijd alle films die ooit zijn gemaakt, te downloaden.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

De CRS-3 Carrier Routing System is de opvolger van de CRS-1 en heeft ook driemaal de capaciteit van zijn voorganger. Ofschoon de capaciteit nu nog overdreven veel lijkt, schetst Chambers de situatie van 6 jaar geleden toen bij de introductie van de CSR-1 werd gezegd dat er hooguit 50 van deze routers in de wereld nodig waren. Inmiddels zijn er zo'n 5000 exemplaren van de CRS-1 in gebruik.

Chambers ziet de groei voornamelijk in de toename van het videoverkeer. "Video brengt het internet tot leven en verhoogt productiviteit onder meer door verbetering van online samenwerking", stelde hij tijdens een videoconferentie.

Keith Cabron, president van AT&T, beaamde deze stelling. Cabron zag het verkeer op het AT&T-netwerk de afgelopen jaren gemiddeld 40 tot 60 procent groeien. Het videoverkeer nam in die tijd zelfs toe met 80 procent. Cabron: "Voor ons is voldoende capaciteit in de IP-backbone essentieel." AT&T heeft met Cisco samengewerkt door de CRS-3 te testen in zijn 100 Gbps backbone-netwerk.

Cisco heeft de capaciteit bewerkstelligd met de ontwikkeling van de Quantum Flow Array Processor, die de capaciteit van 6 chips verenigt tot 1. De router ondersteunt verder 'carrier-grade' IPv6 en IP/MPLS-technologie. De router is bovendien geoptimaliseerd voor het leveren van diensten in de cloud door het automatiseren van verbindingen tussen datacentra.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in