Overslaan en naar de inhoud gaan

Smartbook fuseert netbook en smartphone

Chipmaker Freescale toont tijdens de show een referentie-ontwerp van deze nieuwe categorie hardware. Deze smartbook krijgt een accu waarmee het apparaat de hele dag beschikbaar is, net als een mobiele telefoon. Verder maakt hij net als een smartphone zijn verbinding met een internet voornamelijk via een mobiel netwerk in plaats van via WiFi.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het apparaat moet een prijspeil hebben van rond de 200 dollar; dan kunnen de aanbieders van mobiele telefonie ze 'gratis' weggeven bij het afsluiten van een abonnement.

De processor is gebaseerd op de ARM-architectuur en krijgt een Android-besturingssysteem. Verder heeft het toestel een aanraakscherm.

Ook Lenovo heeft tijdens de CES een smartbook op de stand. De pc-maker heeft al contracten met AT&T gesloten om het toestel te verkopen. De Lenovo-smartbook heeft de op ARM-gebaseerde processor Snapdragon van Qualcomm.

Marktanalisten voorzien dat de smartbook het gat kan vullen dat nu bestaat tussen de smartphone en netbooks. Roger Kay, analist van Endpoint technologies, zegt in de Financial Times te verwachten dat mensen in toenemende mate geïnteresseerd zullen zijn in een toestel dat niet echt een telefoon is maar pc-achtige karakteristieken heeft.

Toch is het lot van de smartbooks onzeker. Netbooks beschikken steeds vaker ook over krachtige accu's. Bovendien heeft het smartbook het kadoseizoen als gunstig introductiemoment gemist.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in