Overslaan en naar de inhoud gaan

Cloud als onveilig gezien

Portio ondervroeg cio's en senior IT-beleidsvormers in 13 Europese landen. Die maken zich bijna net zo vaak zorgen over de prestaties en betrouwbaarheid van clouddiensten (58 procent) als over beveiliging. In Nederland is dit een groter issue: 73 procent van de Nederlandse respondenten zet vraagtekens bij prestaties en betrouwbaarheid. Ook de integratie met interne applicaties is voor Nederlandse cio’s met 67 procent een grotere kopzorg dan de veiligheid.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daarnaast is gebrek aan transparantie van de tariefstructuren een barrière voor bedrijven om clouddiensten in te zetten. De angst om 'vast te zitten' aan een bepaalde leverancier van clouddiensten lijkt erop te wijzen dat bedrijven de voorkeur geven aan een tariefstructuur op basis van gebruik, constateert Colt.

De twijfels betekenen niet dat men geen voordelen ziet in clouddiensten. Het meest aanlokkelijke aspect is de mogelijkheid om vanaf iedere locatie bij data en systemen te kunnen. Ook de beperking van risico's (62 procent) en innovatie (57 procent) worden gezien als belangrijke voordelen. 48 procent denkt dat inzet van clouddiensten de kosten zal verlagen.

De helft van de respondenten gaf aan dat e-mailhosting en back-ups van kritieke bedrijfsgegevens de meestgebruikte danwel -geëvalueerde toepassingsgebieden van clouddiensten zijn; 40 procent ziet toepassingsmogelijkheden bij financiële toepassingen en salaris- en kantoorapplicaties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in