Overslaan en naar de inhoud gaan

DEC-oprichter Ken Olsen overleden

Olsen had als uitvinder, wetenschapper en ondernemer een grote invloed op de ontwikkeling van de computerindustrie. Zijn bedrijf DEC speelde een sleutelrol in de transitie van zakelijk computergebruik van grote mainframes naar kleinere en betaalbare 'minicomputers'. Na successen in de jaren zestig en zeventig beleefde het bedrijf zijn hoogtepunt in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Toen werkten er wereldwijd meer dan 100.000 mensen voor DEC.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Daarna ging het bergafwaarts en werd het bedrijf overgenomen door Compaq, dat op zijn beurt opging in HP.

Ken Olsen had een beslissende invloed op het leven van Bill Gates. "He was also a major influence in my life and his influence is still important at Microsoft through all the engineers who trained at Digital and have come here to make great software products", schreef Gates aan Gordon College, waar het Ken Olsen Science Center gevestigd is

Olsen was een harde werker en is wel omschreven als een kleurloze figuur. Hij was zijn tijd voor, had een visie en volgde die. "Toen we begonnen ontbrak in de industrie het idee van 'interactive computing'. Het idee dat computers snel, klein en goedkoop zouden moeten zijn," zei Olsen eens. "We wilden de wereld laten zien dat het mogelijk was. Een computer maken waar iemand achter kon zitten en mee kon interacteren, was toen een vreemde gedachte."

In 1986 noemde Fortune Magazine Olsen een van de meest succesvolle ondernemers in de geschiedenis van het Amerikaanse bedrijfsleven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in