Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT~Office initieert nieuwe privacyopleiding

De cursisten wordt in 8 dagdelen (op 4 vrijdagen) bijgespijkerd op het gebied van relevante wetgeving en rechtspraak op het gebied van privacy en persoonsgegevens. Daarnaast is er aandacht voor actuele ontwikkelingen, waaronder de op stapel staande aanpassing van de Europese Privacyrichtlijn en de nationale regelingen neergelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ook kwesties als grensoverschrijdende gegevensverstrekking (zowel bedrijfsintern als aan derde partijen) en contractenwerk in relatie tot privacy (verschillende soorten bewerkersovereenkomsten zoals de hosting van databases, outsourcing van IT, en cloudcontracten) komen aan bod.

Nog geen goede privacyopleiding
De opleiding is opgezet omdat ICT~Office in de praktijk merkte dat er geen goede privacyopleiding was. Ook advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek krijgt vaak vragen van cliënten naar een goede cursus. “Maar die is er niet”, vertelt Lokke Moerel, partner ICT bij het advocatenkantoor. De twee partijen beklaagden zich hierover bij prof. mr. Corien Prins (hoogleraar Universiteit Tilburg, raadslid Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid), die de handschoen oppakte.

De nieuwe opleiding, die in oktober van start gaat, kost 2000 euro, exclusief BTW, en is bedoeld voor advocaten, bedrijfsjuristen, compliance officers binnen de publieke en private sector en beëdigde informaticadeskundigen die zich in het privacyrecht willen inwerken. De bedoeling is dat met het geld dat de opleiding opbrengt verder promotieonderzoek wordt gedaan naar door ICT~Office aangedragen onderwerpen.

Nauwe samenwerking met bedrijfsleven
Naast Prins en Moerel zal ook Peter van Schelven, jurist bij ICT~Office, een onderdeel van de opleiding verzorgen. “De nieuwe opleiding is een goed voorbeeld van nauwe samenwerking tussen het onderwijs en de praktijk”, aldus Moerel.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in