Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw onderzoek HP naar vertrek Hurd

HP stelt opnieuw een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder de voormalige CEO van HP, Mark Hurd, het bedrijf verliet. Onder meer 2 leden van de raad van bestuur van HP die sinds het vertrek van Hurd aan boord kwamen, zullen toezicht houden op het onderzoek.
© Oracle
Oracle

De twee nieuwe HP-bestuurders zijn CEO Leo Apotheker en Ray Lane. Het onderzoek kwam naar buiten in een gerechtelijk stuk, dat onderdeel is van een zaak die is aangespannen door aandeelhouders van HP, die van mening zijn dat er geld van HP is verspild toen Hurd een ontslagvergoeding van 40 miljoen dollar mee kreeg.

De aanklager in de zaak voor de federale rechtbank noemde de betaling aan Hurd excessief en stelde dat het geld terug moet worden gestort.

Een eerder onderzoek van HP, gestart naar aanleiding van een claim aangaande ongewenste intimiteiten van voormalige HP-medewerkster Jodie Fisher tegen Hurd, concludeerde dat Hurd zich niet aan de gedragscode van de onderneming had gehouden. De ongewenste intimiteiten werden in dat onderzoek niet hard gemaakt. Wel zou Hurd een fout hebben gemaakt in zijn onkostendeclaraties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in