Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedwongen demotie voor managers Sogeti

Sogeti doet verwoede pogingen de groei van de omzet te stimuleren. In een interne memo schrijft Sogeti CEO Jeroen Versteeg dat de markt heel voorzichtig aantrekt, maar dat deze groei door Sogeti onvoldoende wordt vertaald naar meer omzet. "Daarom hebben we besloten 20 managers uit hun huidige functie te halen en via het planbord beschikbaar te stellen voor klantopdrachten."
Business
Shutterstock
Shutterstock

Elke Sogeti-divisie moet managers inleveren om de balans te herstellen. De primaire arbeidsvoorwaarden van de managers worden omgezet naar het niveau van professionals. Eerder besloot Sogeti 40 bankzitters over te plaatsen naar de Software Control divisie, om te worden opgeleid tot testers. In de memo stelt Versteeg dat 17 van hen inmiddels bij klanten aan de slag zijn.

Bankzitters van Sogeti blijken in de zomerperiode significant minder vakantiedagen op te nemen dan de collega's die voor klanten aan de slag zijn. Versteeg roept de beschikbare professionals op toch in de zomer vakantiedagen op te nemen. "Door juist vakantiedagen op te nemen tijdens jouw beschikbaarheid en niet te wachten tot je weer in een opdracht zit, lever je een positieve bijdrage aan ons bedrijfsresultaat. Daarom doe ik een beroep op jou om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden." Versteeg zinspeelt ook op aanstaande afspraken met de ondernemingsraad die bankzitters verplichten verlof op te nemen tijdens hun beschikbaarheid.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in