Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen losgeld betaald voor ontvoerde Kaspersky

Afgelopen vrijdag hadden Russische media al gemeld dat de gekidnapte Ivan Kaspersky was vrijgelaten nadat de familie losgeld had betaald. Dat laatste wordt nu ontkend. De ontvoerders zouden zo’n 3 miljoen euro hebben geëist.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Volgens een zondag uitgegeven verklaring hebben de federale veiligheidsdienst, de politie van Moskou en medewerkers van het bedrijf samen een succesvolle bevrijdingsactie op touw gezet. De 20-jarige Ivan verkeerd in goede gezondheid en bevindt zich op een veilige plek, aldus de verklaring. Vijf mannen die bij de ontvoering betrokken waren, zijn gearresteerd.

Eerder had Kaspersky Labs commentaar geweigerd op berichten dat Ivan was ontvoerd. Het bedrijf drong er toen bij de media op aan niet te speculeren over mogelijke gebeurtenissen rond de familie Kaspersky.

Eugene Kaspersky (45) was in 1997 mede- oprichter van Kaspersky Lab, dat sindsdien uitgroeide tot een grote leverancier van IT-beveiligingssoftware. Volgens onderzoeksbureau Gartner is Kaspersky wereldwijd de derde leverancier van beveiligingssoftware voor consumenten en staat het met securitysoftware voor bedrijven op de vijfde plaats. Amerikaanse zakenblad Forbes schat het fortuin van Eugene Kaspersky op 800 miljoen dollar (550 miljoen euro), goed voor plaats 125 op de ranglijst van rijkste Russen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in