Overslaan en naar de inhoud gaan

Open Universiteit geeft onderwijs over vrije software

Het leermateriaal is voor iedereen gratis beschikbaar. Cursisten betalen wel voor begeleiding, practica en certificering, om de kosten te dekken. De inschrijving is deze week geopend.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De eerste twee cursussen zijn The concepts of Free Software and Open Standards en The GNU/Linux Operating System. De Open Universiteit is intensief betrokken bij de ontwikkeling, begeleiding en de examinering van de cursussen. Iedereen kan de cursussen volgen bij de Free Technology Academy. Wie studeert aan de Open Universiteit, kan de cursussen inbrengen in de één van de opleidingen van de faculteit Informatica.

De Free Technology Academy (FTA) is een consortium van de Open Universiteit van Catalonië (Spanje), de Open Universiteit Nederland en het Free Knowledge Institute (Amsterdam). De FTA wordt ondersteund door het EU-programma 'Leven Lang Leren' om internationaal onderwijs over vrije software op te zetten. De cursussen zijn Engelstalig en worden volledig online gegeven in een virtuele campus. Op termijn willen de participerende instellingen een volledige masteropleiding Vrije software aanbieden.

De cursussen van de FTA bestaan naast de leermaterialen uit begeleiding, practica en examinering. Voor deze diensten wordt voor de volledige cursus een cursusgeld van 380 euro gevraagd om de kosten te dekken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in