Overslaan en naar de inhoud gaan

Biografie Steve Jobs eerder gepubliceerd

Walter Isaacson, de biograaf en voormalig eindredacteur van Time Magazine, hield voor het schrijven van het boek in twee jaar tijd ruim 40 interviews met Jobs zelf. Ook sprak hij zo'n 100 mensen uit de omgeving van Jobs, variërend van familie en vrienden tot collega's en rivalen. Jobs heeft geen inspraak gehad in de samenstelling van het boek en wilde ook geen inzage voor de publicatie.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Leven in een achtbaan
De reden voor de vervroegde publicatie is heel pragmatisch. "Het boek kwam binnen en het is klaar", zegt Tracey Guest, marketingdirecteur van uitgever Simon & Schuster. Volgens de uitgever is het "een pakkend verhaal van het leven in een achtbaan en een intense persoonlijkheid". Jobs enorme wilskracht ontketende een revolutie in zes verschillende industrieën: die van pc's, tekenfilms, muziek, telefoons, tablets en digitaal publiceren.

Nog geen opvolger
Jobs richtte samen met Steve Wozniak Apple op. Daarnaast was Jobs medeoprichter van de Pixar film studio's. Jobs werd in 2004 behandeld voor alvleesklierkanker en kreeg in 2009 een nieuwe lever. Sinds januari is hij weer met langdurig ziekteverlof, maar hij houdt zich achter de schermen actief bezig met het reilen en zeilen van Apple. Van een opvolger wil Jobs nog niets weten, hoewel aandeelhouders dat al bij verschillende gelegenheden hebben geëist.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in