Overslaan en naar de inhoud gaan

Sun-topman twittert zijn ontslag

Schwartz verstuurde zijn Twitter-bericht gisteren nadat de verkoop van Sun Microsystems aan Oracle formeel was afgerond. De Sun-topman staat bekend om zijn onorthodoxe inzet van nieuwe ontwikkelingen op het web. Hij kreeg het voor elkaar dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC blogs hetzelfde gewicht gaf als persberichten in de officiële communicatie van een bedrijf. Hij was dan ook de eerste Sun-topman met een eigen blog.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Schwartz nam in 2006 het roer over van Scott McNealy, de medeoprichter en op dat moment de algemeen directeur van Sun. Schwartz gaf gelijk in het eerste jaar van zijn bewind de broncode van Suns belangrijkste softwareproducten als Java en Solaris vrij onder een open-sourcelicentie. Zijn strategie was meer ontwikkelaars aan te trekken voor verrijking van de software en daarmee ook onder klanten bredere interesse voor Suns hardwareportfolio te creëren. Het bedrijf bleef echter kampen met tegenvallende resultaten.

Schwartz zegt nu eerst wat vrije tijd te nemen en zich daarna te storten op de vele kansen die de ontwikkelingen op het web te bieden hebben. Bij Oracle had Schwartz geen toekomst. Oracle-topman Larry Ellison had eerder al laten weten eerder te verwachten dat Schwartz zou vertrekken dan dat hij na de integratie van Sun een rol zou krijgen binnen Oracle.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in