Overslaan en naar de inhoud gaan

Compromitterende foto's niet van Facebook af te branden

In 2009 meldde Facebook dat het foto’s wel degelijk onvindbaar maakt als de belanghebbende daarom verzoekt. De foto’s blijven echter wel op de servers opgeslagen. En Ars Technica constateerde dat ze daar ook op te vragen waren, als je de URL maar had bewaard. Het wissen gebeurt dus maar ten dele, critiseerde Ars Technica.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

In reactie op die constatering gaf Facebook toe dat de foto’s niet helemaal ontoegankelijk waren. Dat probleem was echter voor Facebook niet op te lossen; dat lag aan de verversingscycli van de cache van zijn content delivery network-partner. Facebook zou in overleg treden met die partner om die termijn te verkorten.

De redactie van Ars Technica kon begin deze week, 16 maanden na dato, de foto die ze had willen laten verwijderen echter nog steeds opvragen. Een waarschuwing te meer om voorzichtig te zijn met het publiceren van foto’s. Het laat zich immers moeilijk voorspellen of dat in de toekomst niet tegen je werkt.

Overigens is de foto waar de redactie van Ars Technica naar verwijst nu ook via de directe link onbereikbaar, naar het zich laat aanzien. Het kan dus wel, maar niet iedereen heeft een populaire website om hem of haar daarbij te helpen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in