Overslaan en naar de inhoud gaan

Europese subsidie voor masteropleiding vrije software

De Free Technology Academy (FTA) wordt financieel gesteund door het Leven Lang Leren Programma (LLP) van de Europese Commissie. Naast de Open Universiteit Nederland zijn de Universitat Oberta de Catalunya in Spanje en het Portugese Instituto Superior de Ciencias do Trabalho e da Empresa bij de ontwikkeling van de master betrokken.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock



Het gebruik van open source software wordt wereldwijd door overheden gestimuleerd, maar volgens de initiatiefnemers van de master is de kennis over vrije software bij veel IT'ers, beleidsmakers en docenten in de praktijk minimaal, waardoor deze software ondanks alle voordelen nog weinig gebruikt wordt. Ook in ontwikkelingslanden is er een groot gebrek aan kennis over vrije software, terwijl het belang voor hen evident is. Via de Free Technology Academy wordt door middel van afstandsonderwijs mogelijk gemaakt dat mensen overal ter wereld hun kennis op dit terrein vergroten. Na de zomer zal het eerste cursusmateriaal beschikbaar zijn.

De FTA is als het ware een virtuele universiteit met een online campusomgeving waarin cursussen op master-niveau worden aangeboden. Het leermateriaal is vrij toegankelijk en kan zelfstandig worden doorgenomen en tegen betaling kan men onder begeleiding van gespecialiseerde docenten de modules doorlopen. Het volledige masterprogramma kan worden afgerond bij één van de drie deelnemende universiteiten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in