Overslaan en naar de inhoud gaan

Toch sociaal plan voor Getronics

KPN wil de uitslagen van de pensioenreferenda afwachten voor het principeakkoord van de KPN-cao openbaar wordt gemaakt. Half september worden die uitslagen verwacht. Omdat het de Getronics-bonden te lang ging duren, is nu voor het bedrijfsonderdeel Getronics een apart sociaal plan opgesteld.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Niet iedereen meer in voorfase
Het oude sociaal plan is op enkele punten aangepast. Opnieuw blijft de oude kantonrechtersformule het uitgangspunt voor het vaststellen van ontslagvergoedingen. Verder zal de gewraakte 'voorfase' van het sociaal plan niet meer automatisch op iedereen van toepassing zijn. De voorfase is bedoeld om medewerkers 'van werk, naar werk' te begeleiden. In het nieuwe sociaal plan wordt een onderscheid gemaakt tussen kansarme en kansrijke uitwisselbare functies. Alleen medewerkers in kansrijke uitwisselbare functies worden in de voorfase geplaats. De voorfase zal niet langer duren dan twee maanden.

Vrijwillige vertrekregeling
De remplaçantenregeling vervalt en er komt een vrijwillige vertrekregeling voor in de plaats. De vrijwillige vertrekregeling geldt voor alle medewerkers, maar kan wel geweigerd worden voor 'onmisbare' medewerkers. De werkgever moet dat in die gevallen wel aannemelijk maken. In een remplaçantenregeling kan een niet-boventallig verklaarde medewerker, die buiten de deur een andere baan heeft gevonden, ervoor zorgen dat een wel-boventallige collega mag blijven. De vertrekkende medewerker krijgt in een remplaçantenregeling een vergoeding.

De bonden zijn ondanks het principeakkoord en het embargo op dat akkoord blij dat er tussentijdse afspraken zijn gemaakt. Vakbondsleden binnen Getronics kunnen tot vrijdag 9 september stemmen over het nieuwe sociaal plan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in