Overslaan en naar de inhoud gaan

Arbeidsmarktpositie IT-starters slechtst van alle bètatechnici

Op zowel hbo- als wo-niveau zijn de vooruitzichten matig voor pas afgestudeerde IT’ers. Bovendien is de conjunctuurgevoeligheid voor Informaticaopleidingen erg hoog en is er sprake van een gebrek aan uitwijkmogelijkheden naar andere beroepen/sectoren.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Het rapport ‘De arbeidsmarkt voor bètatechnici: vooruit- en terugblik’ geeft een overzicht van de verwachte arbeidsmarktpositie voor bètatechnisch opgeleiden op de Nederlandse arbeidsmarkt voor de periode 2009-2014. Tot 2014 zal volgens het ROA een tekort aan bètatechnisch geschoolden ontstaan van bijna 37.000 arbeidsplaatsen.

Dat tekort ontstaat vooral op vmbo- en mbo-niveau; op hbo- en wo-niveau is er juist sprake van een aanbodoverschot. Voor jonge IT’ers ziet het er minder rooskleurig uit. Afgestudeerden van WO Informatica en Bestuurlijke Informatiekunde zullen tot 2014 de grootste moeite ervaren bij het vinden van een bij hun studie aansluitende baan. Dit komt volgens de onderzoekers overeen met de slechte arbeidsmarktperspectieven van hbo-schoolverlaters die een informaticaopleiding hebben gevolgd. Helaas zijn de mbo-ict-opleidingen niet in het onderzoek meegenomen.

De vooruitzichten voor IT’ers zijn slecht omdat de uitbreidingsvraag achterblijft door de economische crisis. Sterker nog: de werkgelegenheid daalt met 3100 banen op hbo-niveau en zo’n 100 banen op wo-niveau, terwijl de vervangingsvraag met ‘gemiddeld’ wordt getypeerd. In combinatie met de hoge conjunctuurgevoeligheid en het gebrek aan uitwijkmogelijkheden maakt dit de arbeidsmarktpositie van IT’ers het kwetsbaarst.

Het rapport bevat verder een analyse van het effect van de verwachte uittocht van de babyboomers op de instroom van jongeren in de arbeidsmarkt. In de ICT-sector speelt dit in mindere mate, omdat de gemiddelde leeftijd erg laag ligt (ruim 36 jaar; meer dan 3 jaar lager dan het gemiddelde in Nederland). Bovendien worden werknemers die met pensioen gaan vaak vervangen door mensen uit een naastgelegen leeftijdsgroep.

Omdat veel werkgevers vasthouden aan een bepaalde leeftijdsopbouw in hun personeelsbestand, biedt de vergrijzing nauwelijks nieuwe kansen voor pas afgestudeerden, maar profiteren dertigers, veertigers en vijftigers hier vooral van. “Hierdoor worden carrièrepaden in stand gehouden en blijft het ervaringsniveau min of meer behouden”, aldus de onderzoekers van het ROA.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in